Onderwijs van de 21ste eeuw
Op OBS De Vierambacht bieden we onderwijs volgens een vernieuwend concept. Een onderwijsconcept dat gepersonaliseerd en adaptief leren combineert met talentontwikkeling en 21ste -eeuwse vaardigheden.
Kinderen zitten in hun eigen groep met hun eigen vertrouwde leerkracht. De leerkrachten zullen de leerlingen wijzer en eigenaar maken van hun eigen leerproces. Leerlingen actief en bewust betrekken bij hun eigen leren en dat samen met de ouders iedere 6-8 weken bespreken. Die momenten worden gebruikt om je leerdoelen in je Individueel Ontwikkel Plan (IOP) te evalueren en eventueel bij te stellen. Zowel ouder, leerkracht als kind weet wat van elkaar verwacht wordt. De leerling is aan zet en wordt positief gestimuleerd om zijn leren en kunnen opnieuw te ontdekken.
Door middel van thematisch werken worden de zaak en creatieve vakken grootser en vak doorbroken aangeboden. Thema’s waarbinnen rekenen, taal en techniek bijvoorbeeld in elkaar verweven zijn. Op deze manier worden verbanden duidelijker gecreëerd en wordt de belevingswereld van kinderen eerder geprikkeld.
Kritisch denken, creativiteit, (digitaal) communiceren, samenwerken, presenteren, sport en techniek zijn de speerpunten waardoor we kinderen anders met leren gaan benaderen. De nieuwste technieken waarbij de IPad een belangrijke rol speelt, zorgen ervoor dat we een gedegen en gedetailleerd beeld krijgen van de voortgang en ontwikkeling van kinderen. Cultuur en muziek blijven een onverminderd sterke plek binnen De Vierambacht behouden. Ons leerplan heeft als fundament de kerndoelen van het SLO (Stichting Leerplan Ontwikkeling, www.slo.nl)
In het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs worden leerlingen voorbereid op wat ze later nodig hebben. Maar de maatschappij verandert. Welke kennis en vaardigheden hebben leerlingen in de toekomst nodig? De Rijksoverheid wil hierover een dialoog aangaan met leerlingen, leraren, ouders, scholen en andere belangstellenden. Dit heeft eind 2015 geleid tot een Eindadvies Onderwijs2032. Onze onderwijsvernieuwing sluit hier perfect op aan. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.